Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

польські автомати для відходів

ubr.ua

Середа, 29 травня 2019, 09:50

В Польщі оплачуватимуть проїзд пластиковими пляшками

польські автомати для відходів

У Варшаві встановлять спеціальні автомати, які прийматимуть пластикові відходи в обмін на знижку на проїзд у транспорті, безкоштовну каву та візит до кінотеатру.

Про це повідомляє UBR.

Місцевий уряд Варшави почне встановлювати спеціальні автомати, які приймають скляні та пластикові пляшки, алюмінієві банки, батарейки та використані балони від дезодорантів.

В якості оплати автомат нараховує користувачу бали, які можна обміняти на знижку на проїзд в громадському транспорті, квитки в кінотеатр та безкоштовну каву. Кожен користувач сам зможе вирішити, на що обміняти отримані бали.

Спочатку у Варшаві встановлять десять таких автоматів в місцях, які є найбільш залюдненими і які постійно відвідують туристи.

Кожен автомат буде пов'язаний з користувачем за допомогою мобільного додатку, який рахуватиме кількість балів та фіксуватиме кількість прийнятих відходів.

Хоч подібні системи збирання відходів працюють в багатьох європейських країнах, польська система збирання сміття є унікальною розробкою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.