Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Будівництво на вул. Княгині Ольги

ГР при ДАБІ у Львівській області

Понеділок, 27 травня 2019, 12:50

У Львові зупинили масштабне незаконне будівництво на вулиці Княгині Ольги

Будівництво на вул. Княгині Ольги

На компанію підрядникаТзОВ "Енерджі плюс Україна" наклали штраф 3 457 800 гривень та змусили зупинити виконання будівельних робіт.

Про це інформує Громадська рада при ДАБІ у Львівській області.

Інспекція департаменту ДАБІ у Львівській області провела позапланову перевірку стосовно законності виконання будівельних робіт на вулиці Княгині Ольги, 1-5 (вул. Княгині Ольги – вул. Куликівська), Львівського гарнізону, військове містечко № 1 у м. Львові.

Так, під час проведення перевірки посадові особи Департаменту зафіксовали факт виконання будівельних робіт без дозволу на їх виконання.

За результатами виявлених порушень вимог містобудівного законодавства Західне управління капітального будівництва Міністерства оборони України, як замовника, і ТзОВ "Енерджі плюс Україна", як генерального підрядника, притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу на суму 3 457 800 грн та видано приписи про зупинення виконання будівельних робіт, які перебувають на контролі в Департаменті.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Енерджі плюс Україна" більше 6 років займається організацією будівництва будівель. Підприємство зареєстроване в Києві. Влаником фірми є Тимошенко Павло, який також керує ще 6 будівельними компаніями серед яких ТОВ "Львівбуд-Кепітал", яке належить будівельній компанії "Львівська мрія-кепітал".

Нагадаємо, містобудівні умови на будівництво двох багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями, парковками, дошкільним закладом та двома трансформаторними підстанціями на вул. Княгині Ольги, 1-5 затверди виконавчий комітет Львівської міськради ще 23 березня 2018 року.  

Під час проведення перевірки Управлінням архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради посадовими особами Департаменту встановлено, що зазначені вище містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки передбачають часткове розміщення житлових будинків в санітарно-захисній зоні залізничної колії.

Також дані містобудівні умови і обмеження видані з перевищенням максимального відсотку забудови земельної ділянки. Це свідчить про видачу містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки з порушенням вимог чинної містобудівної документації, а саме плану зонування Франківського району м. Львова, затвердженого ухвалою міської ради від 18.09.2014 № 3840 і від 25.01.2018 № 2914.

За результатами виявлених порушень вимог містобудівного законодавства посадовими особами Департаменту прийнято рішення про скасування містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.