Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

Четвер, 1 листопада 2012, 14:08

Дерев'яний вівтар "Голгофа" знову на Вірменському подвір'ї

Унікальний дерев'яний вівтар "Голгофа" знову встановлюють у Вірменському дворі. Відвідувачі зможуть побачити цей витвір сакрального мистецтва уже в кінці листопада. 

До цього часу вівтар два роки перебував на рестврації.  Над відновленням цієї пам'ятки культури працювали українські та польські реставратори, у межах проекту "Збереження спільної культурної спадщини". 

Використовували реставратори, за словами Юрія Островського, доцента кафедри реставрації творів мистецтва Львівської академії мистецтв, особливі методи реставрації, зокрема було видалено при реставрації з вівтаря цвяхи 18 століття. Їх відновили і сьогодні використовують при монтажі "Голгофи". 

Вигляд вівтаря після реставрації значно відрізняється від попереднього. Реставратори відновили давній шар тонкого кольорового скла, яким був покритий елементи вівтаря, розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища.

Також майстри відновили скульптури Марії Магдалини та Матері Божої, які також стануть частиною цього вівтаря. Окрім "Голгофи" у Віременському соборі також відновлено розп'яття Ісуса Христа, яке знаходилось над входом в храм.

Сьогодні спеціалісти виготовили копію цієї скульптури, а оригінал буде знаходитись всередині храму.  Польські та українські реставратори також відновили кам'яні епітафії у дворі храму та частину стінопису у храмі.

Фінансову підтримку всіх робіт надало Міністерство культури та національної спадщини Польщі. Деякі кошти на відновлювальні роботи в храмі надійшли від вірменської громади, а також з бюджету Львівської міськради. 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.