Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Середа, 29 травня 2019, 10:13

Депутати Львівської облради виступили проти референдуму Зеленського

Олександр Ганущин

Депутати прийняли звернення щодо неприпустимості укладення мирних домовленостей з Росією та вимагають від Зеленського говорити українською мовою.

Вчора, 28 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради України та президента Володимира Зеленського щодо неприпустимості винесення на реферндум питання про укладення мирних домовленостей з Російською Федерацією.  

Це рішення підтримали 52 депутати.

Ініціатором цього звернення є голова облради Олександр Ганущин.

Депутати також вважають, що Президент воюючої держави зобов’язаний у публічних промовах порушує українське законодавство щодо обов’язкового використання державної мови у виступах, коментарях та інтерв’ю, що, у свою чергу, порушує права громадян на отримання такої інформації та її розуміння.

Відтак вони звернулися до Президента України Володимира Зеленського щодо недопущення ігнорування статусу державної мови та використання її у своїй публічній діяльності.

Це рішення також підтримали 52 депутати.

Нагадаємо, після перемогни на виборах президента Україїни Зеленський повідомив, що обіцяє офіційно приїхати до Львова та захищати українську мову, а його дружина, Олена Зеленська заявила, що спільно з чоловіком вчитиме українську мову та шукає викладача.

Додамо, Ірина Фаріон відмовилася стати репетиторкою Володимира Зеленського з української мови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.