Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сквер біля Палацу Залізничників

Середа, 29 травня 2019, 14:36

Львівська міськрада перетворить фонтан біля Палацу Залізничників на клумбу

сквер біля Палацу Залізничників

На місці недіючого фонтану у сквері напроти Палацу Залізничників облаштують клумбу.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За даними голови Франківської райадміністрації Ореста Тимчишина, сквер біля Палацу Залізничників, що по вулиці Федьковича, 54/56, відремонтують. Зокрема, на місці фонтану, що не діє, облаштують клумбу.

"Нещодавно відбулася зустріч із керівником Палацу та інженером "Львівської залізниці", відтак узгодили, що ремонтуватимемо сквер, розпочнемо зі сходів у бік вул. Городоцької. Також ми спілкувалися з керівником ЛКП "Львівсвітло", відтак скерували йому листа щодо ремонту зовнішнього освітлення, і на місті діючого фонтану плануємо облаштувати клумбу", – розповів Орест Тимчишин.

Додоамо, що сквер біля Палацу Залізничників виник на фрагменті колишнього Городоцького цвинтаря. Зі скверу по закінченню другої світової війни, безслідно зникла пам'ятна колона на честь коронації Чудотворної ікони Божої Матері, проте у 1945 році у сквері з'явився пам'ятник «батькові народів» — Йосипу Сталіну, демонтований у 1961 році, згодом пам'ятник В. І. Леніну, демонтований у 1990 році.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.