Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Винники

Фб Миколи Тинкалюка

Неділя, 2 червня 2019, 10:11

Громада Винник висадила майже 40 пагонів елітних сортів винограду

Винники

Вчора, 1 липня, у Винниках активісти висадили майже 40 пагонів елітних сортів винограду.

Про це повідомив Микола Тинкалюк у Facebook.

Міський голова Винник Володимир Квурт розповів, що це сорти столового та винного винограду, адаптовані до клімату Західної України.

"Ідея народилась рік тому, коли у Винниках був створений "Клуб Винниківських виноградарів". Його члени, селекціонери працювали майже рик над тим, щоб відібрати виноград, який добре достигає в наших кліматичних умовах й не хворіє" – зазначив він.

Серед висаджених сортів, наприклад, є столовий кишмиш без кісточок, який дає врожай вже в липні. Більшість сортів американського походження. 

Квурт наголосив, що наступний крок – це популяризація цих сортів серед громади Винник.

"Клуб буде роздавати і продавати розсаду всім охочим, щоб садили й вирощували в себе. Достиглий виноград збиратимемо в такій кількості, щоб можна було також отримати винний матеріал для сортових вин" – заявив Квурт.

Виноград висадили на території Краєзнавчого музею. Директор музею Ігор Тимець пропагує ідею відродження Винник як центру виноградарства Західної України. Виногроно є елементом гербу Винник. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.