Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

sunhome.ru

П'ятниця, 2 листопада 2012, 13:35

Україна блокує створення заповідників біля Антарктиди – Focus

Україна, Китай та Росія – три  країни, які блокують переговори про створення зони охорони морських вод навколо Антарктиди.

Про це пише Focus.

Як зазначає видання, захисники довкілля з обуренням зустріли провал переговорів в Австралії про створення нової морської захисної зони в Антарктиці. Двотижнева зустріч Міжнародної комісії із захисту природних ресурсів в Антрактиці у австралійцському Хобарті завершилася у четвер ввечері безрезультатно. Наступного липня подальша зустріч має відбутись в Німеччині.

На конференції у Хобарті йшлося про створення охоронної зони площею 1,6 мільйонів квадратних кілометрів у морі Росса, найбільш незайманій морській екосистемі світу.

«Нації під керівництвом Європейського союзу та Австралії, до того ж, вимагають створення захисного статусу для подальших 1,9 мільйонів км кв прибережних вод у східній Антарктиці. Переговори, утім, провалились, через те, що Китай, Росія та Україна вважають, що це призведе до обмежень у риболовлі», –  пише видання.

Antarctic Ocean Alliance, об'єднання низки природозахисних організацій, піддало критиці провал переговорів.

Його речник Стів Кемпбел зазначив, що лише кілька країн активно блокує запровадженні закону з охорони природи в Антарктиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.