Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 6 червня 2019, 12:33

Садовий не змінюватиме свою орієнтацію через ласку Спринського

Андрій Садовий

Міський голова Львова заявив, що не збирається змінювати орієнтацію й приставати на пропозиції злочинців, які ускладнюють його роботу.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час години запитань на сесії Львівської міської ради.

Сьогодні депутат від "Народного контролю" Валерій Веремчук підняв питання про забезпечення чистотою та безпекою міста, зокрема мова йшла про 20 полігонів, які приймають львівське сміття, чи переведені ці стосунки у юридичний формат й чи не залишаться львів'яни знову серед сміття.

Натомість Андрій Садовий відповів, що громадські активісти блокували вивезення сміття зі Львова на полігони через те, що їм давали таку вказівку, а Грибовицьке сміттєзвалище спеціально підпалили.

"Ми пережили серйозний етап блокади, де були задіяні представники СБУ, які були на полігонах і пропонували їхнім власникам не співпрацювати з структурними підрозділами Львівської міської ради. Втім, мене спонукали до підписання угоди, яка зняла блокаду, але взамін треба було змінити орієнтацію. Я свою орієнтацію міняти не буду. Я за Україну. І Львів – це українське місто, яке ніколи не буде прислуговувати бандюкам і тим людям, які створюють велику проблему для нашого міста" – наголосив Андрій Садовий.

Він також додав, що виділення квартир чиновникам міськради погодила Львівська міська рада, а для учасників АТО місто виділило 97 квартир.

Нагадаємо, сьогодні під стінами Львівської міської ради продовжують перебувати активісти із наметами, а також працівники стоматологій міста. Ще 27 травня низка громадських організацій Львова встановила намети на площі Ринок з вимогою відставки міського голови Андрія Садового. Активісти обуруються тим, що 24 травня троє чиновників міськради безкоштовно отримали квартири на які претендували учасники АТО зі Львова.

А 29 травня активісти увірвалися у будівлю Львівської міської ради, щоб поговорити із чиновниками щодо відставки Андрія Садового. Під час штурму вони побили керівника адміністрації Євгена Бойка, якого госпіталізували із травмою селезінки, та муніципала. Також 24 травня заступника Андрія Садового Геннадія Васьківа облили зеленою фарбою, після чого той отримав опіки обличчя. 

Додамо, міський голова Львова Андрій Садовий звинуватив поліцію в інцидентах у Львівській міськраді та вимагає перевірити причетність Григорія Козловського до організації нападів на чиновників Львівської міської ради.

Варіанти проаналізували події біля Львівської міської ради у статті "Дайте Спринському Стравинського".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.