Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

реабілітаційний центр

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 7 червня 2019, 14:56

На Львівщині ліквідували три реабілітаційні центри

реабілітаційний центр

Поліцейські встановили, що у трьох реабілітаційних центрах області, знущаються над пацієнтами.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці ще 5 червня викрили організацію, яка незаконно на території Львівщини організувала три реабілітаційних центри, що спеціалізувалися на лікуванні наркотичної та алкогольної залежностей.

За словами заступника начальника поліції Львівщини Тараса Сабанюка, у цих центрах незаконно утримували 87 осіб, а вартість перебування за один місяць становила від 8 000 до 12 000 гривень.

"Під час проведення санкціонованих обшуків у приміщеннях реабілітаційних центрів було виявлено і вилучено кошти в сумі близько пів мільйона гривень, засоби зв’язування зі слідами крові, комп’ютерну техніку, записи із списками пацієнтів, їх покараннями, витратами закладів тощо. Також в одному з центрів було виявлено пакет із таблетками, ампулами, шприцами та іншими медикаментами», – наголосив Тарас Сабанюк.

Наразі поліцейські затримали керівника цієї організації, уродженця Луганської області, який мешкає у Львові. Йому повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.2 ст.149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.