Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

велодоріжки у Львові

Середа, 12 червня 2019, 15:47

У Львові цьогоріч передбачили 6 мільйонів гривень на облаштування велодоріжок

велодоріжки у Львові

До кінця цього року у місті планують облаштувати 268 км велодоріжок, на які з бюджету виділили майже 6 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як заявила сьогодні під час брифінгу директор департаменту житлового комунального господарства та інфраструктури Львівської міськради Ірина Маруняк, в цьому році міська рада планує виділити 5,9 млн грн на облаштування велосипедних доріжок у північній частині Львова.

Вона пояснила, що протягом цього року має бути облаштовано 268 км велодоріжок, а станом на сьогодні у місті зробили лише 100 км доріжок.

"Зараз облаштовується велодоріжка від Липинського впродовж вулиці Варшавської та Замарстинівської аж до Брюховичів. І, власне, в 2016 році також була зроблена велодоріжка в Брюховичах. Також там облаштоване освітлення, тому зараз велосипедисти, які мають бажання і можливості, мають можливість поїхати від під Дубом аж до Брюховичів велодоріжкою" – розповіла Ірина Маруняк.

Крім цього, у травні стартували роботи із облаштування велодоріжки на вул. Під Дубом, загальна вартість яких складає 36 млн грн. Усі роботи триватимуть два тижні, якщо, за словами Маруняк, депутати міської ради виділять додаткові 15 млн грн, то їх ще продовжать.

Нагадаємо, у лютому Львівська міськрада замовила за 36 млн грн прокладання велодоріжки з проспекту Чорновола до вул. Замарстинівської у ТОВ "Львівська дорожня служба".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.