Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

peremeny.ru

Понеділок, 5 листопада 2012, 12:00

Перегляд «Ностальгії» Андрія Тарковського відбудеться у Кіноклубі у Львові

У вівторок, 6 листопада, о 18:30 у Львові у «Кіноклубі Олега Яськіва» («Ч/Б. 5х5», на розі вул. бр. Рогатинців та пл. Коліївщини,2) відбудеться перегляд кінострічки Андрєя Тарковського «Ностальгія» (Італія-СРСР, 1983 року).

 

Про це повідомляє прес-служба МО «Дзиґа».

«Андрєй Тарковській належить до тих режисерів, які ставились до кіно як до таїнства та священнодійства, а самі були його самовідданими жерцями. Такі люди готові не лише пожертвувати власним спокоєм та навіть життям заради високих цілей духовності і гуманізму, вони втягують людину у складний, болісний діалог заради порятунку її душі», – розповідають організатори.

«Ностальгія»  вважається один з кращих фільмів режисера. Знятий на духовному перетині європейської та російської культур у складний для режисера період, коли відбувалася втрата його зв’язку з батьківщиною, фільм став одним із найбільш потужних екранних відображень любові до землі, народу, Бога, екзистенційним маніфестом цілого покоління інтелігентів.

«Після непростих, некомфортних та часом гидких передвиборних місяців в Україні, просто необхідно відмити тіло та очистити душу. Щоб знову повірити у людину, щоб знову полюбити ближнього», – впевнені організатори.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.