Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Михальчишин, Андрій Москаленко

Четвер, 20 червня 2019, 15:12

Михальчишин та Москаленко обмінялись проросійськими звинуваченнями

Юрій Михальчишин, Андрій Москаленко

Під час депутатської каденції Андрій Москаленко розвиватиме інфраструктуру і культуру Львова, а Юрій Михальчишин боротиметься проти проросійського реваншу.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львівському пресклубі відбулися дебати між кандидатами в нардепи у виборчому окрузі №115. Зокрема, в них взяли участь заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко та офіцер групи комплектування окремого загону спеціального призначення "Азов" Юрій Михальчишин.

Зокрема, першочергові плани Москаленка стосуються модернізації та розвитку Сихівського району, як і Львова, загалом.

"Це продовження трамваю, це тролейбусна лінія, енергоефективність, підтримка громадських просторів. Завжди треба робити ставку на освіту і культуру. Ми маємо подаватися на статус культурної столиці Європи", – заявив він.

За словами Юрія Михальчишина, зараз найважливішим завданням є захист української державності від проросійських реваншистів.

"Восени 2019 року, коли буде реальною перспектива у Верховній Раді отримати проросійську більшість, коли на посаду голови Верховної Ради претендує Віктор Медведчук, коли запустять процес скасування мовного закону, закону про декомунізацію, люстрацію, тоді проблема існування ОСББ на Сихові чи Левандівці будуть дещо другорядними. Пріоритетами політичної програми зараз повинні бути недопущення порушенння здобутків 2014 року" – запевнив Михальчишин.

За словами модератора Романа Шостака, виборча програма Москаленка радше нагадує програму голови Сихівської райдержадміністрації або міського голови Львова, в той час як програма Михальчишина – програму Президента України.

На думку Москаленка, політика повинна апелювати не до загальних розмитих гасел, а до конкретних вчинків.

"Ми повинні стояти не лише на захисті і вибудовувати армії, але й думати про сполучення. Як в нас можуть люди добратися з Маріуполя до Львова? 25 годин. А де армія? Чому зі Львова до Лондона можна долетіти за 200 гривень, а зі Львова до Києва треба летіти за декілька тисяч гривень? Скільки ще треба, щоб наших науковців виїхало? Це конкретні речі" – вважає чиновник.

Під час дебатів обидва кандитати не заперечили ймовірну участь у виборах міського голови Львова після успішної депутатської каденції. Зокрема, Юрій Михальчишин вважає, що місту необхідні серйозні зміни.

"Я думаю, що Львів в останні роки не розвивається, а багато в чому стоїть на місці і подекуди деградує, тому думаю, що цілком природньо об'єктивно накреслити шлях міста до нормального поступового розвитку і відвоювання втрачених позицій" – запевнив Юрій Михальчишин.

Москаленко також заперечив фінансування його передвиборчої кампанії будівельними компаніями, зазначаючи, що це стосується одного з його опонентів.

"В мене інструмент дуже простий: я завдаток вносив зі своїх персональних коштів, які отримав зі зарплати" – заявив він.

Окрім того Юрій Михальчишин звинуватив Андрія Москаленка та Львівську міську раду у сприянні російській п'ятій колоні та лобіюванні інтересів Росії. 

"Ваша команда провела акцію "Львов говорит по-русски" навесні 2014 року, проводила фрідманівський фестиваль Альфа Джаз влітку 2014 року, коли мої друзі горіли в бліндажах в Луганському аеропорту, незаконно повертає кошти рейдерам, які знищили Львівський автобусний завод і належить до російського капіталу – це погано узгоджується з вашою україноцентричною риторикою" – сказав Михальчишин.

Москаленко у відповідь заявив, що пишається співпрацею з Андрієм Садовим та звинуватив Михальчишина і фракцію "ВО "Свобода" у Львівській міській раді у зменшенні в 2010 році заробітньої платні працівникам ради, які займалися міжнародним напрямком та іміджем міста.

"Багато людей пішло тоді. Це були люди, які знали по 2-3 мови, були дуже фахові, хотіли і горіли щось зробити. Я, коли спілкувався з ними, то не мав що пояснити" – запитав Москаленко.

На думку Михальчишина, таке рішення було необхідним через надто велику кількість працівників у Львівській міській раді в порівнянні з іншими містами. Окрім того, він відповів негативно щодо легалізації проституції, легких наркотиків та одностатевих шлюбів. Москаленко заявив, що продовжить боротися з незаконними МАФами.

Нагадуємо, сьогодні ЦВК зареєструвала Андрія Москаленка, який балотуватиметься від Самопомочі у виборчому окрузі №115. 14 червня ЦВК зареєструвала Юрія Михальчишина як кандидата у народні депутати на тому ж окрузі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.