Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лілія Гриневич

tsn.ua

П'ятниця, 21 червня 2019, 12:39

Садоботи не впустили Лілію Гриневич до львівської школи

Лілія Гриневич

Міністерку освіти і науки Лілію Гриневич не впустили в одну з львівських шкіл, звинувативши в політичній агітації.

Про це повідомила Лілія Гриневич на своїй Facebook-сторінці.

Сьогодні одна з чиновниць управління освіти Львова не дозволила міністерці освіти і науки України Лілії Гриневич увійти до школи №7, щоб поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи.

За словами Гриневич, чиновниця вимагала, щоб Лілія Гриневич написала листа та отримала дозвіл від міського голови Львова Андрія Садового. Відтак, на думку міністерки, політичній доцільності Львова байдуже на реформи.

"Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно" – заявила вона.   

                       

Натомість, як заявили в управлінні освіти Львівської міської ради, офіційне повідомлення про проведення зустрічі з міністеркою в рамках робочого візиту в одній із львівських шкіл не надходило. Окрім того, в цьому заході вбачають політичну агітацію.

"Відбулась комунікація директора департаменту освіти ЛОДА з керівником навчального закладу, йшла мова про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі мав бути присутній один з кандидатів у депутати. Ми вважаємо за недопустиме проводити політичну агітацію у навчальних закладах міста" – заявили в управлінні освіти. 

На думку, Гриневич така позиція є невиправданою і необґрунтованою.

"Вони продовжують вимагати офіційного листа. Відтепер розмова з очільницею управління освіти офіційною не вважається. Про політичну агітацію взагалі смішно, подивіться наші зустрічі з тренерами" – дописала міністерка.

Гриневич додала, що з цього приводу їй телефонував Андрій Садовий, який пообіцяв провести службове розслідування.

Нагадуємо, Лілія Гриневич є другою у списку партії "Українська стратегія Гройсмана" на парламентських виборах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.