Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

СБУ

П'ятниця, 21 червня 2019, 16:20

Двох митників Смільниці викрили на хабарництві

хабар

Митники посту "Смільниця" систематично вимагали хабарі від підприємців за нестворення штучних перешкод при переміщенні товарів через кордон.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці викрили на систематичному хабарництві двох посадовців митного посту "Смільниця", які вимагали гроші з підприємців за нестворення штучних перешкод при переміщенні товарів через кордон.

Зокрема, силовики задокументували три факти одержання цими митниками різних сум хабарів, а під час обшуку у іхніх автівках виявили понад 80 000 грн, законність походження яких наразі встановлюється.

Хабарників спіймали поблизу роботи під час одержання чергового хабара, наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочину, обрання міри запобіжного заходу, а також перевіряється інформація щодо причетності до цієї незаконної діяльності інших працівників "Смільниці".

Кримінальне провадження ввідкрите за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у травні митники "Угринева" вимагали 6 000 гри хабара від підприємця за нестворення штучних перешкод при переміщенні товарів через кордон.

Також у серпні 2018 року посадовці одного з митних постів Львівщини налагодили схему ввезення на Україну авто на іноземній реєстрації без належного митного оформлення, за що отримували хабарі. А у листопаді минулого року інспектор митного поста на Львівщині отримував хабарі за незаконне ввезення в Україну авто на іноземній реєстрації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.