Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка, Михайло Цимбалюк

Понеділок, 24 червня 2019, 18:44

Синютка не вважає Голос та Слугу народу повноцінними партіями

Олег Синютка, Михайло Цимбалюк

Екс-очільник Львівщини Олег Синютка заявив, що Голос і Слуга народу є спеціально створеними проектами, а не політичними партіями.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львівському прес-клубі відбулися дебати між екс-очільниками Львівщини, кандидатами у нардепи від Європейської Солідарності Олегом Синюткою та ВО Батьківщина Михайлом Цимбалюком, під час яких вони обговорили попередню діяльність своїх партій та майбутні парламентські вибори.

Зокрема, під час дебатів Синютка заявив, що в парламенті не повинні бути реваншистські політичні партії та застеріг перед недосвідченими людьми без політичного досвіду. Він також зазначив, що в партії Слуга народу і Голос не можна вважати політичними партіями, а лише об'єднаннями людей за інтересами.

"Не треба ділити політиків на старих і нових. Треба ділити на тих, які здатні відстоювати українські інтереси, і тих, хто проти них. Мені шкода, що українська політична культура надає перевагу новотвореним політичним об'єктам. Це вина тих політиків, які не виправдали українські сподівання, але це в той же час і певні технологічні проекти, які хочуть звести українську політику і українську перспективу нанівець" – запевнив він.

На думку Михайла Цимбалюка, єдиною повноцінною партією в Україні є ВО Батьківщина".

"Я вважаю, що в українському політикумі сьогодні є одна партія з 20-літнім досвідом – це Батьківщина. Чи всі інші є проектами – судити людям. Але дуже важливо, щоб люди 21 липня не помилилися, щоб за хорошим гаслом "Нові обличчя вони не забули, що комусь треба керувати державою" – заявив політик.

Він також звинуватив екс-президента Петра Порошенка і теперішній Кабінет міністрів України в узурпації медіа в Україні, що призвело до купівлі телеканалу ЗІК Тарасом Козаком. Синютка ж заявив, що чимало звинувачень проти Порошенка є наклепом.

"Ті речі, які стали публічними під час виборчої кампанії, складаються з 2 частин: реальних проблем, які є в Україні, і корупція, яку не вдалося подолати, і чорний піар, надумування, які часто посіювали в мізки наших людей для того, щоб не допустити продовження роботи Петра Порошенка як керівника держави – запевнив він.

Екс-очільник Львівщини також додав, що Порошенко зробив з цього висновки, і Європейська Солідарність очистилася від сумнівних осіб.

"Європейська Солідарність це не просто зміна назви БПП, це принципово інша команда, очищена від тих людей, які мають негативну громадську і публічну опінію. Я переконаний, що ті люди пішли з нашої політичної партії, а на заміну їм прийшли чесні, незаангажовані люди" – відповів він.

Нагадаємо, сьогодні Михайло Цимбалюк оприлюднив список мажоритарників на Львівщині. Також він  закликав нову владу не розділяти проблеми Криму і Донбасу під час мирних переговорів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.