На Львівщині посадовці держпідприємства хімічної промисловості привласнили більше 10 млн грн

Вівторок, 25 червня 2019, 11:00

Провоохоронці викрили чиновників держпідприємства хімічної промисловості, які організували схему розтрати майна цього підприємства.

Про це повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

СБУ викрила та блокувала механізм розтрати майна посадовцями одного з державних підприємств хімічної промисловості області. Зокрема, спецслужби встановили, що чиновники вносили недостовірні дані в інвентаризаційні відомості та бухгалтерські документи про виробничі приміщення, які потім розбирали на залізобетонні конструкції і продавали за заниженою вартістю.

"Одержані кошти учасники протиправної схеми "відмивали" через підставні комерційні структури й внаслідок оборудки державний бюджет України недоотримав понад десять мільйонів гривень прибутку", – наголосили у СБУ Львівщини.

Також правоохоронці задокументували декілька фактів одержання одним із керівників держпідприємства хабара за незаконний продаж майна, а, за висновками експертів, діяльність чиновників могла призвести до надзвичайних подій у сфері екологічної безпеки.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру в скоєнні злочину у межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Мітки: ДП, новини львова, розтрати, СБУ у Львівській області, фото, хабар