Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Середа, 26 червня 2019, 13:50

На Львівщині викрили мережу псевдофінансових установ

поліція

Аферистам, які незаконно заволоділи коштами громадян на суму в понад 1 млн грн, загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Правоохоронці Львівщини припинили діяльність організованої злочинної групи, яка створила мережу псевдофінансових установ, де зловмисники незаконно заволодівали коштами громадян під виглядом надання їм споживчих кредитів.

Такі заклади працювали у Львівській, Івано-Франківській та Харківській областях. В орендованих офісах згромадяни укладали договори про послуги, нібито пов'язані з наданням позик. Фактично ж люди сплачували власні кошти під виглядом гарантійних внесків для отримання кредитів. Оперативники задокументували залучення мережею коштів громадян на суму 1,2 млн грн.

Встановлена причетність до злочину 3 мешканок Львова, Івано-Франківська та Харкова.

Учасниць організованої злочинної групи повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Зловмисницям обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обвинувальний акт скерували на розгляд суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.