Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

activebet.ru

Понеділок, 5 листопада 2012, 17:47

Янукович наклав вето на закон про органічні продукти

Президент України Віктор Янукович ветував закон про органічне виробництво продуктів харчування, аби автори його допрацювали.

 

Президент рекомендує авторам закону доопрацювати його в частині здійснення державного контролю виробництва і обороту органічної продукції у відповідності з законом «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Він також відзначає, що в законі передбачено, що маркування органічної продукції здійснюється за наявності відповідного сертифікату, при цьому сертифікат можна отримати на продукцію, якщо всі її інгредієнти є органічними, а також на продукцію, якщо частина інгредієнтів – неорганічні.

Отже, закон допускає можливість тримання в органічній продукції неорганічних інгредієнтів і її маркування при цьому як органічної, що не відповідає європейській практиці.

Окрім того, президент рекомендував доопрацювати статті, що стосуються регулювання цін на органічну продукцію, та привести їх у відповідність із законом «Про ціни і ціноутворення».

Джерело: Коммерсант

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.