Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

львівське сміття

Понеділок, 1 липня 2019, 17:04

Сміття зі Львова будуть вивозити по-новому з жовтня

львівське сміття

1 жовтня у Львові оголосять новий конкурс на вивезення сміття.

 Про це сьогодні повідомив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак.

Бабак наголосив, що цей конкурс пройде з принциповою відмінністю. 

"Зараз відповідно до законодавства споживачі мають вибір на виконавця послуг. Ми звичайно проведемо конкурс, але він у значній частині буде стосуватись тих будинків, які ще не списані з балансу комунальних підприємств міста. Будинки, які списані, мають абсолютне право вибирати надавачів послуг із тих перевізників, що є на ринку. Законом передбачено, що всі будинки до 1 травня 2020 мають перейти на самоуправління", - пояснив він.   

Таким чином  створюється вільний ринок послуг, коли споживачі самі обирають з яким підприємством укладати угоду. Окрім цього, кожен мешканець буде платити за своє сміття, яке він продукує. Це європейський підхід, який буде застосований.

Нагадаємо, з 1 липня повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись до міської ради Львова від Львівської ОДА. Львівська ОДА вивозила сміття з міста з кінця червня 2017 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.