Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

ukrainian.ukraine.usembassy.gov

Вівторок, 6 листопада 2012, 13:35

В Україні досі не відлагоджена дія управлінської вертикалі в галузі збереження культурної спадщини – експерт

Незлагоджена робота уповноважених державних інституцій зі збереження культурної спадщини залишається однією з найважливіших проблем України у цій сфері.

Таку думку сьогодні, 6 листопада, під час виступу засіданні Громадської ради при Львівській ОДА висловив голова комісії з питань культури, мистецтва та історико-культурної спадщини Андрій Салюк.

За його словами, неузгодженість у діях різних владних інституцій, відповідальних за збереження культурної спадщини, суперечить чинному законодавству і часто призводить до некоректних робіт на пам’ятках.

«Маємо постійні конфліктні ситуації, коли управління охорони історичного середовища Львівської міської ради погоджує без належних на це повноважень ті чи інші проекти. Або ж департамент культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури як центральний орган виконавчої влади у сфері управління культурної спадщини одноосібно, без погодження обласного управління охорони культурної спадщини затверджує проекти робіт, реставрації, реконтрукції на пам’ятках на території нашої області», – зазначив Салюк. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.