Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Кременець

Середа, 10 липня 2019, 10:25

Винниківські активісти блокують будівництво цинкового заводу

Максим Кременець

Винниківчани розгорнули наметове містечко на території будівництва цинкового заводу.

Про це повідомив місцевий активіст Максим Кременець на позачерговій сесії Винниківської міської ради, яка відбувалась вчора, 9 липня.

Позавчора, 8 липня, винниківські активісти організували блокаду будівництва заводу із оцинкування труб.

"Ми розгорнули наметове містечко, як і анонсували. Там чергують люди. Акція мирна і зареєстрована. Конфліктів не було, лише 2 рази їхня сторона викликала поліцію. Для чого – ми не розуміємо. Також вони сказали, що власник заводу дав їм вказівку призупинити будівництво і вивезти техніку. Але це не ще не перемога, а лише маленький крок до нашої мети. Тому зараз не можна відступати" – повідомив місцевий активіст Максим Кременець.

Окрім того, він зазначив, що італійська компанія Gimeco Impianti, яка проектувала цинковий завод, надіслала офіційну відповідь на його запит, в якій зазначила, що проект передбачає будівництво заводу лише в промисловій зоні. А робота такого заводу поблизу житлової зони чи таких важливих об’єктів, як перекачувальна станція, є значною загрозою в разі викиду чи пожежі.

Зазначимо, що відстань від місця будівництва заводу до найближчого житлового будинку у м. Винники та до перекачувальної станції, яка подає воду значній частині Львова, - близько 300 метрів.

Нагадаємо, позавчора, 8 липня, новий голова Львівської ОДА Маркіян Мальський попросив призупинити будівництво цинкового заводу поблизу Винників до парламентських виборів.

Додамо, 26 червня мешканці Винників протестували проти будівництва цинкового заводу.

Власником заводу є компанія Екран зі Стрия. За даними Youcontrol ТзОВ Екран у Стрию належить сім'ї Карпінських. У групу компаній входить підприємство Перша українська цинковня,  яка оцинковує метали гарячим способом. Нагадаємо, що сполуки цинку вважаються шкідливими для здоров'я людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.