Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

курсанти

Четвер, 11 липня 2019, 17:27

Львівська академія Сухопутних військ подбала про гендерну рівність під час вступної кампанії

курсанти

Цього року Львівська військова академія вперше дозволила дівчатам вступати на всі спеціальності.

Про це повідомляє прес-служба Національної академії Сухопутних військ.

До Національної академії Сухопутних військ подали документи на вступ вже сотні абітурієнтів. Цього року нарівні із хлопцями на всі спеціальності набирають і дівчат.

При ухваленні рішення про зарахування кандидатів на навчання до Академії до уваги беруть результати вступних випробувань, середній бал атестату та результати ЗНО. Вступні випробування включають медичний огляд, психологічний відбір та іспит з фізичної підготовки.

Цього року серед охочих вступити до Львівської військової академії багато військовослужбовців, які вже мають бойовий досвід після участі в зоні проведення Операції об’єднаних сил на сході України. Для них, а також для ситріт та інших категорій, існує система пільг. Ті, хто вступає з військ чи ліцеїв і не складав ЗНО, складають іспити з профілюючих дисциплін безпосередньо в Академії.

Набір здійснюють за практично всіма військово-обліковими спеціальностями для Сухопутних військ ЗС України. Зокрема, в Академії готують майбутніх командирів механізованих й танкових підрозділів, офіцерів-артилеристів, військових інженерів, фахівців морально-психологічного забезпечення тощо. Також за близько десятьма спеціалізаціями здійснюється підготовка у Військовому коледжі сержантського складу, що функціонує при військовому виші.

Найкращі вступники спершу прийдуть курс первинної військово-професійної підготовки на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки вишу. А з першого вересня опановуватимуть військовий фах у пункті постійної дислокації та закріплюватимуть теорію практикою на полігоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.