Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміття у Дрогобичі

drohobych-rada.gov.ua

Середа, 17 липня 2019, 15:52

У Дрогобичі викинули сміття з інших районів Львівщини

сміття у Дрогобичі

У Дрогобичі виявили незаконне сміттєзвалище, відходи на яких не є місцевого походження.

Про це повідомила прес-служба Дрогобицької міської ради.

У Дрогобичі поблизу вулиці Тисменицька, що в районі колишніх поліклінічних складів, комунальники виявили незаконне сміттєзвалище. Зокрема, на території невідомі вантажівками викинули сміття. 

Як стало відомо із документів, виявлених у цьому смітті, відходи не є дрогобицького походження.

"В одній з накладних як місце доставки товару зазначено селище міського типу Лопатин Радехівського району Львівської області, а в іншій – Кам'янка-Бузького Львівської області. Також виявлено накладну документацію і Тернопільської області" – повідомили у міськраді Дрогобича.

Наразі міськрада звернулася до правоохоронців для відкриття кримінального провадження та притягнення до відповідальності винних осіб. Також КП "Комбінат міського господарства" має ліквідувати несанкціоноване сміттєзавлище та вивезти сміття.

Нагадаємо, на початок грудня 2018 року Дрогобич продовжував потопати у смітті, зокрема, на вулицях міста офіційно знаходилося більше 2000 тонн невивезеного сміття. А у лютому цього року скасувало закупівлю на вивезення сміття з міста через брак учасників.

Однак, незнаваючи на складну ситуацію із вивезенням сміття з міста, Дрогобич продовжує приймати львівське сміття і отримувати за це компенсацію, а у листопаді минулого року місто отримало 3 млн грн з обласного бюджету на вивіз сміття з вулиць Дрогобича на полігони Самбора, Стрия і Миколаєва.

Крім цього, у лютому директор КП "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради Андрій Янів звільнився з посади. Цьому підприємству належить сміттєзвалище у Брониці, куди комунальне підприємство раніше вивозило сміття з міста, проте ще з лютого 2018 року жителі села Брониця перекрили дорогу до сміттєзвалища, яке мали рекультивувати ще у 2008 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.