Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

nua.in.ua

Середа, 7 листопада 2012, 12:23

Парламент вводить аграрні розписки

У вівторок,  6 листопада, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про аграрні розписки», який дає можливість аграріям використовувати у своїй діяльності аграрні розписки як товаророзпорядчих документів для залучення коштів під заставу майбутнього врожаю або сільгосптварин.

За таке рішення проголосували 232 депутати за необхідних 226.

Укладати аграрні розписки дозволяється тільки для оформлення зустрічних зобов'язань боржника за передані йому до завершення технологічного циклу виробництва продукції – предмета аграрних розписок – грошові кошти, поставлені товари, виконані роботи і надані послуги.

Закон встановлює обов'язковою умовою аграрної розписки забезпечення зобов'язань за нею запорукою майбутнього врожаю або сільськогосподарських тварин, з розпорядженням продукцією яких зв'язуються дії виробника. Розмір застави повинен бути не менше розміру зобов'язання у аграрній розписці, а умови застави передбачають можливість кредитора повернути у власність предмет застави в рахунок примусового виконання майнового зобов'язання або продати його в рахунок погашення грошового зобов'язання сільськогосподарського виробника.

Джерело: Forbes 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.