Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

Неділя, 21 липня 2019, 17:05

Явка виборців на Львівщині станом на 16:00 становить 32,45%

виборча дільниця

Львівська, Івано-Франківська та Тернопільська області займають одні з найнижчих позицій щодо явки виборців.

Про це під час прес-конференції повідомила представник  ГО "Опора" Ірина Швець.

За її словами станом на 16:00 явка виборців на Львівщині становить 32,45%.

"Це низька явка, навіть якщо порівнювати із президентськими виборами, то сатном на 15:00 в нас було 40%. ЦЕ всі прогнозували і говорили про можливі відпустки. Але якщо поглянути на географію України, то Галичина серед аутсайдерів" – заявила Ірина Швець.

Вона також зазначила, що Львівська, Івано-Франківська та Тернопільська області зараз займають одні з найнижчих позицій щодо явки виборців. Найменший відстоток виборців зафіксували у Чернівецькій та Закарпатській областях.

"Такі області, як Дніпропетровська, Луганська та центральна Україна перебувають у топі і показують набагато кращі результати ніж ми. Сподіваюся, до вечора ще все зміниться. Хоча я морально готуюся до того, що на цих виборах Львівщина не зможе показати відмінну електоральну поведінку" – додала Ірина Швець.

Нагадаємо, член правління ГО "Західний інформаційний фронт" Віталій Ковтун прогнозує, що явка виборців на Львівщині не перейде 50%.

Зазначимо, станом на зараз у Львові запрацювали всі виборчі дільниці. Цього дня до роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняють порядок під час голосування. Станом на 12:00 год основними порушеннями на виборах у області були незаконна агітація та спроби проголосувати без паспорта.  

Загалом на території Львівщини є 12 окружних виборчих комісій та 2 135 виборчих дільниць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.