Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво у Львові

Вівторок, 23 липня 2019, 14:26

В Україні обмежили показники щільності населення до 540 осіб на гектар

будівництво у Львові

Згідно з новими обмеженнями максимальна щільність населення становить 540 осіб на 1 га.

Про це повідомляє Урядовий портал.

З 1 вересня 2018 року в дію вступили нові державні будівельні норми щодо містобудування, які вперше ввели граничні показники щільності населення мікрорайону. Це 150-450 осіб на 1 га, які допускається перевищувати лише в крупних та найкрупніших українських містах максимально на 20%, тобто, до 540 осіб на 1 га.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе, в Україні є приклади, де на 1 га мешкає 3 тисячі жителів.

"Тепер обмеження становить 540 осіб на 1 га. Не можна сказати, що це сильне обмеження - в Берліні, наприклад, максимальна щільність забудови становить 240 осіб на 1 га, тому що там йдуть за іншим принципом. У нас же часто високу щільність забудови пояснюють, що немає землі, хоча Україна є найбільшою країною в Європі з точки зору території", – сказав він.

Згідно з ДБН, величина можливого збільшення щільності визначається містобудівним розрахунком потреб у площі території мікрорайону. А у разі розміщення нових житлових будинків на земельних ділянках в існуючих мікрорайонах при проведенні розрахунків граничної щільності населення слід враховувати:

1 - населення, що мешкає в існуючих житлових будинках та новобудовах,

2 - рівень їх забезпечення об’єктами благоустрою відповідно до цих норм,

3 - наявність об’єктів повсякденного обслуговування в межах відповідного мікрорайону,

4 - розмір земельних ділянок, визначених під нове будівництво, забезпечуючи при цьому дотримання містобудівних, санітарних норм та протипожежних вимо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.