Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Середа, 24 липня 2019, 11:29

На Львівщині найбільше кадрів потребують підприємства переробної промисловості

Центр зайнятості

Найбільшу потребу у робочій силі мали підприємства переробної промисловості, оптової та роздрібної торгівлі, ремонту транспортних засобів.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

У січні-червні поточного року суб’єкти господарської діяльності Львівщини поінформували обласну службу зайнятості про наявність 39,7 тис. вакансій (у першому півріччі торік було на 6,8% менше).

За видами економічної діяльності найбільшу потребу у робочій силі мали підприємства переробної промисловості (25,6%), оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (16,5%), а також транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (10,2%).

 "Станом на 1 липня 2019 року в області актуальними залишалися 8,2 тис. робочих місць. Найбільше варіантів працевлаштування зафіксували для кваліфікованих робітників: водіїв, швачок, монтерів кабельного виробництва, операторів автоматичних і напівавтоматичних ліній верстатів та установок, укладальників-пакувальників, слюсарів-ремонтників, електрогазозварників. Залишається високим попит на працівників сфери послуг, зокрема, продавців, охоронників, кухарів, офіціантів.

З-поміж професіоналів і фахівців затребувані бухгалтери та сестри медичні, а серед представників найпростіших професій –підсобні робітники, прибиральники, вантажники та двірники" – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк  

Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 6,8 тис. грн, кожна п’ята пропозиція працевлаштування із винагородою, вищою за середньообласний показник. З-поміж міст і районів області найбільшу заробітну плату пропонували працедавці Радехівщини (8,3 тис. грн), Бузеччини (8,1 тис. грн), Перемишлянщини (7,6 тис. грн), Городоччини (7,4 тис. грн), м. Львова (7,3 тис. грн) і Бродівського району (7,2 тис. грн).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.