Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Голос

Фб партії Голос

Середа, 24 липня 2019, 15:41

Голос організує нардепам мандатну диктатурку

Голос

Партія Голос вважає, щоб дисциплінувати депутатів, потрібно позбавляти їх зарплати за 25% пропущених засідань, а мандата – за 50% прогулів.

Про це повідомила прес-служба політичної партії Голос.

Партія Голос Святослава Вакарчука запропонувала змінити правила у парламенті, зокрема, посилити відповідальність народних депутатів за незалежне виконання своїх обов'язків.

За словами кандидата у народні депутати від Голосу Ярослава Железняка, прогули нардепами засідань Верховної Ради партія вважає ганебним явищем, яке потрібно залишити в минулому. Тому вони пропонують позбавляти народного депутата зарплати, якщо він пропустить без належних причин більше 25% голосувань, і позбавляти мандата, якщо прогуляє понад 50%.

"Щоб уникнути маніпуляцій партія наполягатиме на тому, аби рахувати ці показники від кількості голосувань, а не відвіданих засідань" – наголосив Ярослав Железняк.

Нагадаємо, у неділю в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. За результатами голосування партія Голос потрапляє до Верховної Ради. Станом на 24 липня 15:20 год партія Святослава Вакарчука займає 5 місце із 5,83% голосів (848 578 виборців).

Загалом, до Верховної Ради проходять 5 партій: Слуга народу, Опозиційна платформа – За життя, ВО Батьківщина, Європейська Солідарність та партія Голос.

Додамо, що на Львівщині виборці підтримали трьох представників-мажоритарників від партії Голос, це: Наталя Піпа, за яку у 115 виборчому окрузі проголосували 30,01% (25 242 осіб), Ярослав Рущишин, якого у 117 окрузі підтримали 25,12% виборців (19 937) та Галина Васильченко, яка отримала 31,61% (28 543 голосів) у 118 виборчому окрузі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.