Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

Понеділок, 29 липня 2019, 14:01

На Львівщині судитимуть екс-керівника одного з управлінь обласної ради

Львівська облрада

Через бездіяльність керівника управління Львівської облради комунальний заклад та обласний бюджет недоотримали майже 5 млн грн.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Працівники управління захисту економіки Львівщини спільно зі слідчими Галицького відділу поліції та за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1 виявили недоотримання 4,8 млн грн за використання нежитлового приміщення комунального закладу Львівської облради.

Зокрема у 2006 році одному із підприємств передали в оренду нежитлові підвальні приміщення в центральній частині Львова загальною площею 405,9 кв. м терміном на 10 років. Керівник управління облради не проконтролював надання в оренду та використання майна, його належний облік та інвентаризацію, внесення у комплексну інформаційно-комп’ютерну базу даних щодо експертної вартості та орендарів (об'єктів оренди).

Після закінчення дії договору чиновник не видав наказів чи розпоряджень щодо проведення повторної експертної оцінки, а також не здійснив жодних дій щодо переукладення договору чи оскарження його умов у судовому порядку. Внаслідок цього, комунальний заклад та обласний бюджет недоотримав кошти на суму у 4,8 млн грн. 

За вчинене екс-керівнику управління облради повідомили про підозру за ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скерували на розгляд в суд.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.