Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Юраш

Понеділок, 29 липня 2019, 15:42

Babylon'13 вигнав зеленого Юраша з документального раю

Святослав Юраш

#Babylon'13 виключив Святослава Юраша зі своїх лав за критику мовного закону та медичних реформ.

Про це повідомив #Babylon'13 на своїй Facebook-сторінці.

Громадський рух кінодокументалістів #BABYLON'13 виключив зі своїх лав обраного на парламентських виборах кандидата від Слуги народу Святослава Юраша.

"Останнім часом майбутній народний депутат партії "Слуга народу" Святослав Юраш публічно припускається одіозної риторики стосовно мовного закону України та реформ МОЗ України, що категорично не збігається з поглядами та цілями громадського руху кінодокументалістів #BABYLON'13" – йдеться в дописі.

В організації зазначили, що оскільки #Babylon'13 має горизонтальну структуру, і в ньому немає формального членства, то більшістю голосів учасників об'єднання Святослава Юраша виключили з ком'юніті #Babylon'13.

Окрім того, до посту #Babylon'13 прикріпив відео, де Юраш заявив, що "поняття "пряники" до процесу українізації – це щось краще, а "батоги" – це щось погане, тому що у них є наслідки, і з часом ми ці наслідки побачимо, якщо ми дозволимо цим батогам множитися щодо української мови в Україні".

Нагадаємо, що у травні цього року син львівського релігієзнавця Андрія Юраша, радник Володимира Зеленського Святослав Юраш одружився в соборі Святого Георгія у Стамбулі. У списку кандидатів у народні депутати України від партії Слуга народу Святослав Юраш посідав 27 місце.

Також 17 червня Андрій Юраш заявив про нападки адептів УПЦ (МП) на Святослава.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.