Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мотозавод

Google maps

Вівторок, 30 липня 2019, 14:54

У Львові на Мотозаводі збудують 14-поверховий готель та житловий будинок

Мотозавод

На території кварталу будівництво дитячого садка не передбачене, оскільки в радіусі забудови достатньо навчальних закладів.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території у районі вул. Городоцької, ТзОВ "Львівський мотозавод", згідно з яким територію колишнього промислового підприємства, переобладнають з виробничої у громадську та житлову, та збудують на цій ділянці офісно-готельний комплекс та житловий будинок з підземним паркінгом.

За даними ДПТ, на даний час на території проектування площею 19,9 га. знаходиться ВАТ "Львівський мотозавод", на якому працює ряд підприємств, магазини та складські приміщення. Територія обмежена залізницею, вулицею Городоцькою та Гречаною, на якій розсташвані приватні житлові будинки.

Передбачається розташування 5-поверхового житлового будинку на 17 квартир. Середня поверховість офісно-готельного комплексу становитиме 9 поверхів, однак найвижча його точка сягатиме 14 поверхів, але лише як один акцент на перехресті вулиці Городоцької - Виговського.

Готель розрахований на 240 номерів, а офісне приміщення орієнтвно на 362 працівників. Під будівлями облаштують підземний паркінг, в якому передбачили 48 машиномісць для клієнтів готелю, ще 45 для офісних працівників і 12 паркомісць для житлової секції. Крім того в підземному паркінгу можливе розташування майданчику для сміттєвих контейнерів.

На території житлової забудови передбачено розміщення необхідної кількості прибудинкових дитячих майданчиків, а на перших поверхах будинку розмістять продуктові та промтоварні магазини.

Також проектом ДПТ передбачено комплексний відпочинковий простір у дворі площею 350 м кв, однак будівництво дитячого садочка та школи у кварталі не планують. Натомість пропонують використовувати існуючі заклади освіти, що знаходяться в радіусі пішохідної доступності від об‘єкту проектування. Детальним планом пропонується міській раді першочергово розглянути питання реконструкції найближчих дитячих садків.

У Детальному плані зазначено, існуючі на території забудови житлові садибні будинки площею 0,25 га, збережуть.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 15 років, однак перший етап планують виконати протягом 3-7 років. Спочатку будуватимуть офісно-готельний комплексу із житловою секцією та підземними паркінгами. На наступному етапі почнуть реконструкцію вуличної мережі та інфраструктури.

Передбачається також приведення до нормативних показників існуючих вулиць та резервування територій для зелених насаджень загального користування в межах червоних ліній та охоронних зон.

Під час будівництва передбачено озеленення кварталу та реконструкцію існуючих вулиць, доріг та відрізку магістральної вулиці загальноміського значення вулиці Городоцької.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 12 серпня у приміщенні Залізничної районної адміністрації, за адресою вул. І. Виговського, 34. Також до 26 серпня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.