Зміст статті

2 серпня 2019Дмитро Гончар

Карпати – Динамо: несподіваний ажіотаж, фаєр-шоу і трішки футболу

Перший поєдинок львівських Карпат у новому сезоні.

12135 глядачів. Давненько "Україна" не бачила такого ажіотажу. Особливо у не вихідний день.

Футбольна атмосфера у Львові почала витати ще задовго до старту матчу. На зупинках маршрутного транспорту з кожною хвилиною з'являлось все більше і більше шанувальників зелено-білих у клубній символіці Карпат. Львів знову почав жити футболом. Тому в автобусі, як в старі добрі, без тисняви не обійшлось. Щоправда, з потрібною зупинкою громадський транспорт, швидко розвантажившись, поїхав собі далі, а вболівальники (разом із ними ваш покірний слуга) попрямували в напрямку стадіону.

Дорога на власних двох зайняла близько п'ятнадцяти хвилин, і знаєте, якось приємно те, що "Україна", на відміну від тієї ж "Арени", розташовується у парку. Це додає їй якогось незабутнього природного шарму і задоволення від прогулянки до стадіону. Особливо це відчутно у теплий літній вечір, коли через декілька годин над трибунами запанує багряний захід сонця. Залишаються останні сходинки і ще з десяток метрів. Перед очима з'являється легендарна брама львівської "України", що зустрічала і зустрічає не одне покоління галицьких фанатів.

Галас. Шум. Не дивно, адже площа перед ворітьми стадіону в одну мить стала великим мурашником. Де хтось уже проходить у внутрішню частину стадіону, а хтось лише займає своє місце у черзі, формуючи довгу стрічку до касових вікон. У кількох метрах від кас, свою гру на штучному полі проводили аматори. Не знаємо, хто там переміг, проте емоцій на полі вистачало сповна. Лише бігборд із логотипом зелено-білих і надписом "сезон 2017/18" тихо заховався у листях дерев. Можливо, його пора вже замінити?



Заходжу у внутрішню частину стадіону через службовий вхід. До старту гри залишається десь хвилин тридцять. Перш за все помічаю пустий сектор ультрас Карпат. Стало якось ніяково. Дарма, адже львівський сектор скаже своє слово дещо пізніше. І у прямому сенсі цього слова запалить "Україну".

Шоу вдалось на славу. Cвоєю чергою, кияни теж продемонстрували, що знають як це творити фаєр-перформенс на своєму виїзному секторі. Взагалі стосунки між київськими і львівськими ультрасами по-особливому теплі. Тут вам перегукування між секторами та спільне виконання легендарної "Червоної рути". Оу, це було круто! Атмосфера на трибунах стала справжньою окрасою матчу, на відміну від гри, яка залишила по собі багато запитань.

Динамо не хотіло, а Карпати не могли. Якимось таким коротким реченням можна охарактеризувати усі дев'яносто хвилин поєдинку між цими командами. Так, можна нарікати на деякі рішення арбітра, проте якими вони б не були, львів'яни попереду взагалі не створили жодного конструктиву.

Тому Бойко спокійно міг насолоджуватись заходом сонця над стадіоном, попиваючи умовний коктейль. Як потім зазначив один із вболівальників у розмові зі своїм другом, що посеред перерви у конкурсах фанати за декілька хвилин завдали більше ударів по воротах, ніж зелено-білі протягом усього матчу. Cправедливо.

А от кому не було часу нудьгувати під ходу усієї гри так це Цітаїшвілі та Попову. Хоча ці двоє й не брали участі у матчі, розмістившись із дублем Динамо на трибуні, проте відбою від бажання львівських і київських вболівальників взяти автограф та сфотографуватись з чемпіонами світу U-20 взагалі не було.

Але без входження у новий сезон, пробачте за повторення, без проблем Карпати просто не можуть. Так, тривожним дзвіночком для львів'ян стали чутки напередодні матчу, що Олександр Чижевський не підтримує трансферну політику команди. Схоже, що навіть трансфер Олександра Кучера до Львова не віднайшов позитивного фідбеку у коуча левів. Та й в інших трансферах є купа своїх запитань.

Карпати, cхоже повертаються у те русло, про яке ми писали у попердній статті. Що з цього вийде покаже час, але попередній досвід назвати успішним язик не повернеться.

Та й вихід Карпат з єдиного пулу теж став несподіванкою для багатьох. Подейкують, що група 1+1 Media запропонувала львів'янам суму вдвічі більшу, ніж канали Футбол 1/2. Схоже, що це все відбулось ледь не в останній момент, адже показ матчу спочатку планувався саме на одному з каналів Ріната Ахметова. Доказом цього є численні скріншоти телепрограм, які легко можна відшукати в мережі Інтернет.

Вболівальники почали залишати стадіон десь за п'ять хвилин до кінця зустрічі. Звично. Цього разу обійшлося без образливих вигуків у сторону гравців зелено-білих. Львівський фанат вірить у свою команду. І це додає віри у те, що він неодмінно повернеться на стадіон в одному з наступних турів.

Автор: Дмитро Гончар

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.