Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Понеділок, 5 серпня 2019, 16:36

Українці зможуть проголосувати онлайн на виборах вже в 2024 році

виборча дільниця

Команда Зеленського готує проект онлайн-голосування на виборах, який запрацює до 2024 року.  

Про це в інтерв'ю Лига.net заявив радник президента, 6-й номер в списку "Слуги народу" Михайло Федоров.

Команда президента Володимира Зеленського працює над проектом The Vote, який дозволить українцям голосувати онлайн на виборах. За словами Федорова, на першому етапі платформу будуть використовувати для опитувань, завдяки яким президент, прем'єр та інші будуть дізнаватися реальну думку жителів країни.

Систему ідентифікації в цьому проекті реалізували через Mobile ID, електронний підпис, Bank ID. На думку Федорова, проголосувати онлайн на виборах українці зможуть вже в 2024 році.

"Точно на наступних президентських виборах. Але я буду робити все, щоб, можливо, пілотно, можливо, повноцінно були і місцеві вибори. Це складне технічне завдання, в якому найголовнішим є забезпечення конфіденційності, цілісності та анонімності голосування", - розповів радник президента.

Він додав, що для цього потрібно підготуватися інфраструктурно, з кібербезпеки, а також ментально.

"До президентських точно повинні встигнути. А опитування – можливість привчити людей все це використовувати", – пояснив Федоров.

Нагадаємо, в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. До роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняли порядок під час голосування.

До Верховної Ради проходять 5 партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", ВО "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та партія "Голос".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.