Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продукти харчування

Вівторок, 6 серпня 2019, 13:57

У магазинах та супермаркетах Львівщини зміняться етикетки товарів

продукти харчування

Від сьогодні в Україні змінюватимуться етикетки товарів у магазинах через нові правила маркування продуктів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

З 6 серпня в Україні поступово будуть змінюватися етикетки товарів у магазинах, тому що починають діяти нові правила маркування харчової продукції, які Верховна рада України прийняла 6 грудня 2018 року.

Зокрема, відтепер інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача та не повинна вводити в оману стосовно характеристик, властивостей, складу харчових продуктів.

Ця вимога поширюватиметься як на рекламу харчових продуктів, так і на спосіб розміщення та представлення харчових продуктів для реалізації, зокрема форму, зовнішній вигляд, упаковку.

Крім цього, законом регулюються обов'язки операторів ринку харчових продуктів, відповідальних за надання інформації про харчові продукти. Забороняється використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання, а також в частині приписування лікувальних властивостей харчових продуктів.

Також від сьогодні вводяться нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.