Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Вівторок, 6 серпня 2019, 14:55

Цьогоріч на Львівщині у перший клас піде майже 30 тисяч дітей

школа

З нового навчального року в області навчатимуться 279 457 учнів.

Про це повідомляє прес-служба львівської ОДА

Цьогоріч на Львівщині у 1 клас піде 29 тисяч 649 дітей. За словами заступника директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ігоря Гайдука, в області додатково створили 1204 заклади загальної і середньої освіти, з них 63 – опорні навчальні заклади. Загалом з нового навчального року навчатимуться 279 457 учнів, що на 2 872 учні більше, ніж торік.

Окрім того, цьогоріч додатково створили 857 місць у дошкільних закладах, а також відкрили 5 нових дошкільних закладів. За необхідного фінансування та своєчасного завершення будівельних робіт до кінця 2019 року на території області планують відкрити ще 6 дошкільних навчальних закладів на 555 місць.

 "У процесі підготовки до навчального року є 2 128 закладів освіти, які перебувають у системі управління департаменту освіти та науки Львівської ОДА. З них дошкільної освіти – 865 закладів, де з 1 вересня навчатимуться 77,8 тис. дітей дошкільного віку", – запевнив Гайдук.

Зазначимо, що охоплення дітей дошкільною освітою на Львівщині складає 86,4%.

Ігор Гайдук також додав, що до 1 вересня все необхідне обладнання поставлять у навчальні заклади Львівської області. Окрім того, триває поставка навчальної літератури. Цьогоріч надходження підручників для 2 класу очікується до 1 вересня.

"У професійно-технічній освіті Львівщина – на 1 місці в Україні за кількістю поданих заяв, а відтак, подано понад 5 тис. заяв. Виконання регіонального замовлення складає 50% і це 5 місце по Україні. По вищій освіті, зокрема, виконання регіонального замовлення складає понад 82,6 %, 1008 осіб уже зараховано до 9 вузів обласного підпорядкування", – резюмував він.

За словами директорки департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірини Микичак, медичні огляди дітей здійснюватимуть впродовж усього навчального року у закладах охорони здоров'я у присутності батьків. Станом на сьогодні, зі всіх дітей, які підлягають плановому медичному огляду, його пройшли 48% від усієї кількості дітей.

Нагадаємо, торік на реалізацію Нової української школи  з державного бюджету Львівській області виділили кошти у сумі суму 99,4 млн. гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.