Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Комарова

google.com.ua

Четвер, 8 серпня 2019, 15:21

Львів'яни вимагають перейменувати одну з вулиць міста на честь Левка Лук'яненка

вул. Комарова

У Львові зареєстрували електронну петицію з вимогою перейменували вул. Комарова на вул. Левка Лук'яненка.

Сьогодні, 8 серпня, на порталі е-петицій Дмитро Ворончак зареєстрував петицію з вимогою перейменували вулицю Володимира Комарова на вулицю Левка Лук'яненка.

Зокрема, в тексті петиції йдеться, що ця вимога пов'язана із тим, що Комаров був льотчиком-космонавтом СРСР, був членом КПРС з 1952 року й жодним чином не був пов'язаний з містом Львів. Натомість Левко Лук'яненко – дисидент, співзасновник Української гельсінської групи, народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради, який удостоєний звання Герой України.

Автор пояснює, що Левко Лук'яненко працював у Львові, а під час антитерористичної операції на Донбасі часто їздив у зону АТО й передавав бійцям літературу.

"Керуючись законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про географічні назви", закликаю прийняти рішення про перейменування вулиці, названої на честь Владіміра Комарова, на вулицю Левка Лук'яненка" – йдеться у тексті петиції. 

Вулиця Комарова знаходиться у Франківському районі міста.

Наразі петиція ще не набрала жодного голосу, бо була щойно зареєстрована, а до кінця збору підписів залишилось ще 60 днів.

Зазначимо, у червні у місті зареєстрували електронну петицію з вимогою заборонити купляти маршрутки без кондиціонерів, у нещодавно – встановити у маршрутках та електротранспорті USB-зарядку для гаджетів.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.