Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

літній театр

city-adm.lviv.ua

Четвер, 8 серпня 2019, 14:03

На території Шевченківського гаю у Львові планують створити літній театр

літній театр

У місті створять робочу групу щодо напрацювання концепції із облаштування  сучасного літнього театру в Шевченківському гаю.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

На Співочому полі, що на території Музею народної архітектури і побуту ім. К. Шептицького, планують облаштувати сучасний літній театр й для опрацювання цього питання у місті створять робочу групу.

Новий зал має вміщати понад 1500 глядачів і працювати близько 200 днів у році.

"Ми вже досліджували це питання і знайшли мінімум трьох компетентних архітекторів, які можуть це робити. Ми з ними контактували, і деякі з них вже зацікавились цією ідеєю. Це складний проект, але потрібно дотримуватись простої логіки: визначаємо, що ми хочемо, а чого ні, і тоді архітектор починає працювати", – розповів директор Органного залу Іван Остапович.

Опікуватися новим проектом буде арт-директор фестивалю LvivMozArt Оксана Линів.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус. Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.

У травні 2018 року у Шевченківському гаю дозволили облаштувати автостоянку для індивідуального транспорту та туристичних автобусів.

А вже 16 травня цього року архітектори Шевченківського гаю Ігор та Марта Цимбровські презентували повний перелік проєктів нових об’єктів інфраструктури. 

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.