Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

artpalace.org.ua

Четвер, 8 листопада 2012, 14:45

Аварійне приміщення у львівському Палаці мистецтв потребує 1 млн. грн. на ремонт

Для ремонту аварійних фондових приміщень на Коперніка, 17, які перебувають у користуванні Львівського палацу мистецтв та Львівської національної галереї мистецтв, необхідно мільйон гривень, однак джерело фінансування наразі під питанням.

Про це сьогодні, 8 листопада, в коментарі Варіантам повідомив генеральний директор Палацу мистецтв Юрій Гнатковський.

Гнатковський розповів, що йдеться про приміщення Палацу мистецтв, побудовані у 1996 році на місці будинку, який перебував у власності картинної галереї.

«Відповідно, у тому крилі картинна галерея має два поверхи, де розташовані фондові приміщення, заїзд у нас спільний, а третій поверх  - вже наш», – наголосив Гнатковський

За його словами, під час будівницва приміщення не були дотримані будівельні норми, водоізоляції фундаменту і опалубки будинку, внаслідок чого будинок «просів» на 20 сантиметрів. Аварійність приміщення, за словами Гнатковського, вже підтвердила фірма «Укрбудінжинірінг».

Гнатковський додав, що Львівська облрада у 2000 році вже обговорювала рішення передати приміщення на баланс картинної галереї, однак депутати за нього так і не проголосували.

«Приміщення слід передати на баланс картинній галереї, тоді вони самі мають займатися ремонтом і пошуком грошей. Я не можу нести відповідальність за це приміщення, оскільки не маю доступу до нього. Слід чітко вирішити – або дають гроші на ремонт, або передають його, так як було вирішено в 2000 році, картинній галереї і вони тоді самі шукають гроші на ремонт», – розповів Гнатковський.

Натомість генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Разінкова повідомила, що про таку ініціативу Львівської облради нічого не чула.

«Приміщення вже давно перебуває в аварійному стані, просто я зараз підняла це питання. Я його (Юрія Гнатковського – Варіанти) покликала - прийдіть хоч подивіться, в якому стані ваше приміщення...мені поки що болить голова за наші замки, де взяти кошти на них, а Палацом мистецтв нехай займається Гнатковський», – зазначила Разінкова.

Наразі комісія з  бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради, до якої Гнатковський звернувся з проблемою, вирішила засіданні наступного тижня заслухати позицію картинної галереї.

Додамо, що КВК «Львівський Палац мистецтв» перебуває на балансі у Львівської облради, в той час, як Львівська національна галерея мистецтв підпорядковується Міністерству культури, сім’ї, молоді та спорту України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.