Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Наталія Космолінська

photo-lviv.in.ua

Четвер, 15 серпня 2019, 14:54

У Львові померла мистецтвознавиця Наталія Космолінська

Наталія Космолінська

Львівська журналістка, мистецтвознавиця, критикиня Наталія Космолінська померла у віці 55 років.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 14 серпня, у Львові від важкої хвороби померла журналістка, мистецтвознавиця, критикиня Наталія Космолінська. 

Наталія Космолінська – критикиня та історикиня мистецтва. Навчалася у Київській академії мистецтв і архітектури, на факультеті історії і теорії образотворчого мистецтва (1988-1994). Закінчила Київський інститут культури, бібліотечний факультет (1982-1986). Редакторка мистецької сторінки Інтернет-порталу Zbruc, заступниця директора з виставкової роботи Львівського палацу мистецтв, головна редакторка журналу Real Home (Львів) та редакторка мистецьких програм Львівського обласного радіо.

Авторка більш ніж 800 науково-популярних радіо програм, присвячених подіям сучасного мистецтва та екскурсам в історію мистецтва та ніж 500 науково-популярних публікацій з сучасного мистецтва, архітектури та дизайну (журнали "Салон", "Архідея", "Об'єкт", "Декор", "Міжнародний туризм", Welcome to Ukraine, City Life, "Ї", Art Ukraine).

Нагадаємо, раніше Варіанти писали про виставку галицького мистецтва, відкрита в рамках Форуму "ПогранКульт: ГаліціяКульт" у Харкові, куратором якої була Наталія Космолінська. А також поспілкувалися із мистецтвознавицею щодо ретроспективної виставки творів Софії Караффи-Корбут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.