Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗНО

radiosvoboda.org

Четвер, 15 серпня 2019, 16:40

До 2024 року абітурієнти не складатимуть ЗНО за новим правописом

ЗНО

Новий український правопис не перевірятимуть на ЗНО у найближчі п'ять років.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні під час брифінгу в.о. директора Українського центру оцінювання Валерій Бойко, на зовнішньому незалежному оцінюванні не перевірятимуть знання нового українського правопису у найближчі п'ять років.

"У зв'язку з набранням чинності нового українського правопису, згідно з документом Міністерства освіти і науки, у найближчі 5 років нові норми українського правопису, поки вони не стануть усталеною практикою навчання в закладах загальної середньої освіти, перевірятися у тесті з української мови та літератури не будуть", – наголосив Валерій Бойко.

За його словами, якщо учень буде використовувати новий правопис при виконанні творчого завдання, то це не буде вважатися помилкою.

Нагадаємо, 22 травня уряд схвалив Український правопис у новій редакції, розробленій Українською національною комісією з питань правопису, яка набула чинності з 3 червня.

Одними з основних змін правопису є: написання разом слів із першим іншомовним компонентом (архи-, гіпер-, міні-, віце-, екс-); написання окремо чисельника "пів" з іменником (пів години, пів яблука, пів Європи); використання букв "г" і "ґ", буквосполучень "ау" та "ав", буквосполучення "th" у словах грецького походження можна передавати буквою "т" замість "ф" (кафедра – катедра).

Крім того, передбачається використання в деяких словах букви "и" на початку та в кінці слів замість "і" (ірод – ирод, радості – радости).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.