Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Військові

rusland.im

Четвер, 8 листопада 2012, 17:18

Львівський військовий музей отримав артефакти часів Другої Світової війни

Сьогодні, 8 листопада, у Львові представники пошукового загону «Відродження» передали музею Західного оперативного командування низку артефактів військового вжитку періоду Другої Світової війни, знайдених під час пошукових робіт влітку.

Про це Варіанти повідомив Західний регіональний медіа-центр МО України.

До колекції музею було передано близько десяти знайдених під час розкопок на Волині предметів військового вжитку. Зокрема, німецький польовий телефонний апарат, фрагменти ударно-спускового механізму та багнет від карабіна Маузера, так звана «капсула смерті» (особистий медальон-ідентифікатор, який видавався військовослужбовцям-червоноармійцям аж до 1942 року), а також – медаль «За відвагу».

Упродовж 2012 року пошуковці «Відродження» здійснили розкопки у Ковельському районі Волині, де виявили та перепоховали останки 38 червоноармійців , які загинули в боях в період з березня по липень 1944 року. Пошуковці вжили заходів щодо сповіщення родичів загиблих про місце останнього спочинку їхніх близьких.

Також цієї осені пошуковий загін «Відродження» упорядкував та відкрив меморіальний комплекс на Волині, де захоронили останки загиблих солдатів, знайдених під час польових археологічних робіт. Відкриття відбулося 26 жовтня з наданням усіх військових почестей загиблим солдатам та встановленням пам’ятного хреста.

Нагадаємо, з 2009 року на теренах областей Західної України почав діяти загін пошуковців «Відродження», який відшуковує останки загиблих солдатів на місцях боротьби часів Другої Світової війни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.