Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Б. Хмельницького, 34, 36

П'ятниця, 16 серпня 2019, 13:58

На вулиці Богдана Хмельницького збудують греко-католицький реколекційний центр

Б. Хмельницького, 34, 36

Виконком міськради дозволив звести 5-поверховий реколекційний центр УГКЦ на вул. Б. Хмельницького, 34, 36.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво релігійною організацією "Провінція отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні Української греко-католицької церкви" культурно-духовного центру для проведення реколекційних практик з демонтажем аварійного будинку на вул. Б. Хмельницького, 34, 36.

Майбутній 5-поверховий будинок знаходитиметься на земельній ділянці, площею 2,6166 га га, яка призначена для будівництва і обслуговування будівельгромадських та релігійних організацій. 

За словами начальниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, аварійну будівлю, розташовану біля монастиря св. Онуфрія та церкви св. Миколая в охооронній зоні ЮНЕСКО, зберегти неможливо. Разом з тим, старіші містобудівні обмеження дозволяли реконструювати будівлю лише до 14,5 м, в той час як висота нового будинку мала би становити 18 м.

"Однозначно верх треба забрати. Ми з архітектором це питання проговорили, ми згідні змінити проект, і отці Василіани теж", – запевнила вона.

За даними сайту YouControl, релігійну організацію "Провінція отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні Української греко-католицької церкви" зареєстрували в 1999 році у Львові Ростислав Школик та Михайло Саламаха.

Нагадаємо, 1 серпня Львівська міськрада погодилася викупити у Львівської облради приміщення колишнього інтернату на Короленка, 7 за 40 млн грн й передати його Центру опіки сиріт УГКЦ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.