Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

парк у Львові

П'ятниця, 16 серпня 2019, 17:19

У львівських парках може з'явитися доступ до Wi-Fi

парк у Львові

Мінрегіон ініціює влаштування в парках Wi-Fi та їх зонування в залежності від виду дозвілля та відвідувачів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Думаю, більшість погодиться, що там (у парках – ред.) мають бути зручні та комфортні лавочки в достатній кількості, різні зони для проведення дозвілля, як дітей, так і дорослих, доступна для кожного навігація та зручні покажчики, карти та позначки руху для легкого орієнтування і пересування, доступні сучасні туалети. Wi-Fi теж не завадить" – наголосив Лев Парцхаладзе.

За його словами, наразі міністерство вивчає можливість внесення змін у державні будівельні норми щодо благоустрою, щоб під час проектування парків такі зручності передбачалися:

- проектування в достатній кількості лавочок у парках, з яких 50% – зі спинками для зручності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп, можливість розміщення лавочок на газонах;

- передбачення зручної та доступної для всіх маломобільних груп навігації в парках – розміщення покажчиків, позначок руху, карт тощо;

- зонування парків та скверів в залежності від виду дозвілля та відвідувачів: ігрова зона для дітей, зона для відпочинку дорослого населення, велосипедна, пішохідна зони тощо;

- можливість закладення в парках відповідних комунікацій для передбачення Wi-Fi.
 

Нагадаємо, раніше Мінрегіонбуд запропонував влаштувати сучасні вбиральні у всіх парках, пляжах та інших рекреаційних зонах, облаштувати тут спеціальні бокси із кнопкою екстреного виклику поліції, а також – влаштувати сучасні вбиральні у всіх парках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.