Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська ОДА

Вівторок, 20 серпня 2019, 16:44

Мальський змаліє святу Галичину до шести районів

Львівська ОДА

У Львівській ОДА пропонують поділити Львівщину на 6, а в Мінрегіоні – на 5 районів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 20 серпня, під час засідання у  Львівському центрі розвитку місцевого самоврядування т. в. о. директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Марта Бухтіярова наголосила, що відповідно до доручення Мінрегіону створили міжвідомчу робочу групу, яка напрацювала зміни до перспективного плану і нових районів Львівщини.

За її словами проектна модель адміністративно-територіального устрою області базового та районного рівня передбачає створення шести районів області – Львівського, Дрогобицького, Золочівського, Червоноградського,  Стрийського та Самбірського.

"На нашу думку, їх має бути  шість і важливо зберегти місто Стрий, яке є одним з найбільших та достатньо спроможним у своїй діяльності, воно належить до міст, чисельність населення якого більше 50 тис мешканців і приєднувати його до Дрогобицького району є нелогічно. На розгляд Міністерства подали пропозиції щодо створення 67 громад замість 61, яку пропонує Мінрегіон і зараз очікуємо рішення" – розповіла Марта Бухтіярова.

Ці пропозиції перебувають на розгляді у міністерстві регіонального розвитку, де створена комісія, яка має надати висновок

Як повідомили у Facebook-спільноті "Місцеве самоврядування" Мінрегіон оприлюднив проект нового районного поділу Львівщини, де замість 20 районів пропонують утворити 5 великих районів.

"На Львівщині мають утворити 61 ОТГ. Крім того, новий районний поділ дасть можливість більш ефективно координувати роботу територіальних підрозділів центральних органів влади та ефективніше використовувати бюджетні ресурси" – йдеться у повідомленні.

Сервіси, які раніше можна було отримати в райцентрі, тепер можна буде отримати на рівні громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.