Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

morshinska.ua

П'ятниця, 9 листопада 2012, 10:12

МВС порушило кримінальну справу проти гендиректора Моршинського заводу мінеральної води компанії IDS Borjomi

МВС порушило кримінальну справу проти гендиректора Моршинського заводу мінеральної води компанії IDS Borjomi Валерія Жовніра.

Про це повідомив член ради директорів IDS Group Ukraine Микола Кміть.

Кримінальна справа також порушена проти ректору Миргородського заводу компанії Валерія Сенько.

8 листопада міліція проводила обшуки в квартирах гендиректора і головного бухгалтера Миргородського заводу - їх звинувачують у тому, що вони неправильно формували цінову політику компанії, і погрожують кримінальною відповідальністю",- розповів Микола Кміть.

Нагадаємо, Сихівський районний суд Львова заарештував всі українські активи компанії IDS Borjomi, пов'язані з російським олігархом Борисом Березовським. 

На початку жовтня в рамках кримінальної справи, порушеної відносно бізнесмена, Басманний суд Москви наклав арешт на Липецький і Костромський заводи IDS Borjomi.

Рішення українського суду було прийнято за поданням старшого слідчого органів внутрішніх справ слідчого управління Державної податкової служби Львівської області. У документі йдеться про кілька фондів, через які Березовський "у період 2002-2005 рр. передав через чотири офшорні компанії і один трастовий фонд суму в розмірі 320 млн дол., які згодом були вкладені в IDS Borjomi Beverages Co. N.V. і інвестовані в активи по розливу мінеральних вод на території України".

В Україні знаходиться чотири з восьми заводів групи - Моршинський, Миргородський і Трускавецький завод мінеральних вод і компанія "Нова.Ком".

Постанова також містить повний опис нерухомого майна IDS Borjomi, у тому числі котельні, свердловини і купажне обладнання. Учасники ринку оцінюють оборот IDS 200-250 млн дол. Компанія належить фонду VDP (87,34% акцій); його активи перебувають під управлінням Salford, а також ряду топ-менеджерів.

8 листопада були арештовані рахунки Миргородського заводу мінеральних вод.

Очікується, що в найближчі дні будуть також заарештовані рахунки Моршинського заводу, який поки що працює в поточному режимі.

Борис Березовський був партнером покійного засновника компанії Borjomi Бадрі Патаркацишвілі з низки угод. Березовський дійсно інвестував кошти в Borjomi, але не володів часткою в капіталі. 

І у Salford, і в IDS Borjomi вважають, що дії російських і українських правоохоронних органів пов'язані з поточним продажем IDS Borjomi.

Наприкінці жовтня Salford завершив тендер із продажу 100% акцій IDS Borjomi, на які претендували мінімум шість російських і міжнародних інвестиційних фондів: Standard, TPG Capital, Klever Asset Management, АФК "Система", фонд, близький до "Альфа Груп", а також один з фондів, близьких до президента Міжнародної шахової федерації Кирсана Ілюмжинова.

За інформацією, отриманою від претендентів, сума угоди з придбання 100% IDS Borjomi може скласти 350-400 млн дол.

"Портфельний інвестор, швидше за все, перепродасть акції стратегічному - наприклад, Nestle, Coca-Cola або PepsiCo, які претендували на IDS кілька років тому",- відзначає один з учасників ринку.

Джерело: РБК

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.