Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Середа, 21 серпня 2019, 12:05

Ганущин не збирається ремонтувати будинок на Короленка 7 за отримані гроші Садового

Олександр Ганущин

Львівська облрада розподілила 40 мільйонів гривень субвенції, які отримала від міської ради за приміщення на Короленка, 7 на 20 об’єктів Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Львівська обласна рада скерує 40 млн грн, котрі мають надійти від Львівської міської ради як субвенція щодо передачі нерухомого майна на вул. Короленка, 7, на 20 об'єктів у м. Львові.

"Часто запитують, куди Львівська обласна рада скерує 40 млн грн субвенції? Відповідно до ухваленого рішення ці кошти мають бути розподілені на об'єкти в межах м. Львова. Відтак профінансуємо реконструкцію соціально важливих об’єктів галузей охорони здоров’я, соцзахисту, спорту, культури та інших. До речі, у місті Львові чимало об'єктів і установ обласної власності, які цього року вже отримали підтримку з обласного бюджету" –  розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. 

Зокрема, отримані 40 мільйонів розприділили на ремонтно-реставраційні роботи приміщень пам'яток архітектури, будівництво спорткомплексу Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського по вул. Личаківській, 132 у м. Львові, реконструкція дворика "Львівсього палацу мистецтв" з влаштуванням прозорого покриття по вул Коперника, 17.

Також кошти передбачили на реконструкцію  \Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул.Дж.Вашингтона, 6, у м.Львові.

Нагадаємо, 1 серпня Львівська міськрада погодилася викупити у Львівської облради приміщення колишнього інтернату на Короленка, 7 за 40 млн грн й передати його Центру опіки сиріт УГКЦ.

Крім цього частину коштів скерували на впорядкування території Архикатедрального Собору Св. Юра в м. Львові та реконструкцію даху будівлі прокуратури на вул.Батуринська, буд. 3.

Тоді ж депутати Львівської міськради зверулися до обласної ради з проханням скерувати частину коштів на ремонт викупленого будинку.

Зазначимо, під час минулої сесії міськради 20 червня львівські депутати також відтермінували рішення про виділення 40 млн грн на придбання колишнього інтернату на Короленка, 7 для Центру опіки сиріт УГКЦ.

Нагадаємо, 27 лютого Львівська облрада продала приміщення колишньої школи-інтернату №2 на вул. Короленка, на які претендує "Центр опіки сиріт", київській фірмі за 35 млн грн. Про це повідомляється в системі Pro Zorro. 

Тоді ж Господарський суд міста Києва суд розглянув заяву Львівської міської ради та зупинив дію рішення Львівської облради і сам аукціон з продажу приміщень на вул. Короленка, 7.

6 березня Львівська облрада подала до суду щодо відшкодування з бюджету Львова більше 35 млн грн збитків через заборону продажу приміщень на вул. Короленка, 7. 

Додамо, у січні депутати Львівської міськради підтримали електронну петицію та направили звернення до Львівської облради з проханням надати "Центру опіки сиріт" приміщення на вул. Короленка, 7.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.