Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Турківський район

Четвер, 29 серпня 2019, 13:42

Екс-голова сільради на Львівщині дозволив незаконно приватизувати землю у Карпатах

Турківський район

Колишній голова сільради на Турківщині передав у приватну власність 0,2449 га землі у Карпатах, що знаходилася у державній власності.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Колишній голова однієї із сільрад Турківського району затвердив документацію із землеустрою щодо передачі у власність для ведення сільського господарства земельної ділянки, площею 0,2449 га, у Карпатах.

Як встановили у поліції, насправді ділянка знаходиться за межами села, тому, згідно із вимогами земельного законодавства, сільська рада не мала права нею розпоряджатися.

"В порушення вимог Земельного Кодексу України ділянка була безпідставно вилучена з державної власності та надана у приватне користування. За оцінками експертів ринкова вартість ділянки становить 340,9 тисяч гривень" – йдеться у повідомленні.

Екс-чиновнику повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

За скоєння цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.