Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Четвер, 29 серпня 2019, 16:44

Більшість іноземців на Львівщині працюють на керівних посадах

Львівщина

Станом на 1 серпня центр зайнятості працевлаштував 380 іноземців, більшість з них обіймають керівні посади.

Про це повідомила прес-служба Львівського обласного центру зайнятості.

У січні-липні цього року центр зайнятості видав 380 дозволів на роботи на території області іноземцям. У 2018 році працевлаштували 680 іноземців, у 2017 році – 548, у 2016 році – 401, у 2015 році – 273.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, найбільше цьогоріч дозволів на працевлаштування отримали громадяни Турецької Республіки, Республіки Польща, Таїланду, Азербайджанської Республіки. В основному вони працюють на виробництві (30%), у будівельній індустрії (25%), сільському господарстві (20%), сфері обслуговування та надання послуг (10%), торгівлі (10%) та інших сферах (5%).

Станом на 1 серпня на Львівщині 372 працедавці використовують працю іноземців з таких країн як Польща, Турецька Республіка, Таїланд, Азербайджан, ФРН, Королівство Данія. Здебільшого вони зайняті у сільському господарстві, торгівлі, сфері обслуговування, будівництві.

Майже половина тих, хто отримав дозвіл на працю, обіймають керівні посади та відносяться до категорії "засновники та/або учасники, а також бенефіціари (контролери) юридичної особи, створеної в Україні".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.