Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДБР

Четвер, 29 серпня 2019, 15:57

ДБР визнало крадіжку техніки з військової частини у Львові як службову недбалість

ДБР

Справу щодо викрадення тепловізорів на суму 3 мільйони гривень зі складу військової частини скерували до суду.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як розповів в.о. директора територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Львові, Віталій Стець, у ДБР перебувало кримінальне провадження за підозрою розкрадання майна зі складу військової частини.

За версією слідства, викрадення військового майна відбулося через недбале ставлення начальника складу ракетно-артилерійського озброєння до обліку та збереження ввіреного майна.

"В ході досудового рослідування було встановлено, що внаслідок недбалого ставлення начальника складу ракетно-артилерійського озброєння однієї з військових частин Львова до служби було завдано істотної шкоди і його дії призвели до настання тяжких наслідків у вигляді матеріальних збитків державі" – заявив Віталій Стець.

Йдеться про тепловізори на загальну суму майже 3 мільйони гривень, які зникли зі складу однієї з Львівської військової частини. У ДБР справу класифікують не як корупцію, а як військовий злочин. Справу з обвинувальним актом скерували досуду.

"Тепловізори не є знищені чи викрадені, вони втрачені. Вкрасти – це коли хтось би прийшов і вкрав зі складу, а якщо є службова особа, якій ці тепловізори вручили, то це є кваліфікація військового злочину. Тобто службова особа внаслідок своїх злочинних дій передала стороннім особам ці тепловізори" – пояснив Віталій Стець.

За його словами порушнику загрожує позбавлення волі до 10 років. Справу з обвинувальним актом скерували досуду.

Військовослужбовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.