Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

Фб Володимира Квурта

П'ятниця, 30 серпня 2019, 14:38

Процес призначення нового уряду змушує говорити про серйозні виклики для України – Володимир Квурт

Володимир Квурт

Міський голова Винників Володимир Квурт наголосив на серйозних загрозах і викликах для країни після сформування складу нового уряду.

Володимир Квурт, співголова ГО "Великий Львів" та міський голова Винників вважає, що процес формування складу нового уряду змушує українське суспільство говорити про серйозні загрози і виклики для України.

Про це він зазначив в етері ток-шоу "Говорить Великий Львів".

"Процес призначення уряду де-факто відбувався в ручному і закритому режимі. Суспільство не мало можливості ознайомитись  з програмами та баченням стратегії розвитку нового керівника уряду та нових міністрів. Депутати голосували за їхнє призначення автоматично, за вказівкою ззовні. І це змушує вже сьогодні говорити про серйозні загрози і виклики для України" – заявив Квурт.

Володимир Квурт позитивно відзначив декларації нового прем'єр-міністра Олексія Гончарука про запровадження важливих і швидких змін, зокрема: добитися приросту економіки, повернути довіру світової фінансової спільноти, встановити контроль над монополіями, підвищити ставки рефінансування. Разом з тим він звернув увагу на те, що під час виступу Гончарука у Верховній Раді України не прозвучала відповідь на питання про те, чи є в української економіки достатні ресурси для кардинальних змін.

"Ми не почули відповіді в якій спосіб уряд збирається працювати над проблемою реструктуризації величезних зовнішніх боргів, які сковують нас в розвитку, і де Україна планує взяти необхідні вільні кошти для подальшого реформування" – сказав він.

Також Квурт застеріг нових урядовців від їхніх планів швидко відкрити ринок сільськогосподарських земель.

"Ринок землі – це останній реальний ресурс України, на який, вочевидь, розраховує новий уряд. Але його запровадження за відсутності чіткої моделі розвитку української економіки, призведе до негативних наслідків, ймовірно, що в перспективі й глобальної кризи. Якщо зробити це в країні, де немає структурованої економіки, не працюють найкращі закони, не ведеться послідовна боротьба з корупцією, то це значить, що гроші від продажу землі підуть в кишені ділків, а не на розвиток. Так було в часи першої великої приватизації, яка призвела Україну до кризи. Тобто в тому я вбачаю серйозну загрозу, бо ми зануримось в кризу,  втративши останній цінний ресурс" – пояснив Квурт.

Насторожують його також висловлювання прем'єра Гончарука в яких він заперечив  планування економічних процесів.

"Українська економіка потребує реалізації важливих і довготривалих інфраструктурних проектів. Обвал дому в Дрогобичі – це страшна трагедія, я щиро співчуваю сім’ям тих, хто загинув в ній.  Це сигнал, що більше не можна зволікати з модернізацією житлового фонду та інженерного господарства історичних міст, зокрема, й Львова. 70% інфраструктури Львова необхідно реконструювати. Не уявляю собі, як це можна зробити без плану, без консолідації організаційних та фінансових зусиль громади і уряду, в умовах, коли до того ж ніхто не знає, і не може спрогнозувати якими будуть тарифи на тепло, газ, інші послуги не те що за рік, а завтра, бо будь-яке планування відсутнє і все визначається ринком" – розповів міський голова Винників.

Ще Володимир Квурт звернув увагу на зміни в структурі нового Кабміну, а саме, на ліквідацію Міністерства аграрної політики.

"Схоже на те, що український уряд самоусунувся від процесу виведення української сільськогосподарської продукції на ринки Європейського Союзу. Адже за процедурою, в ЄС квоти на експорт визначаються на нараді за участю міністрів аграрної політики. Зараз не зрозуміло, хто і в який спосіб на таких нарадах представить та захистить інтереси українських аграріїв. Але сподіваюсь, що цей казус незабаром розв'яжуть. Сьогодні маємо красиві декларації. Важливо, щоб вони були наповнені конкретним змістом. Якщо замість роботи презентуватимуться телевізійні проекти, які переконуватимуть нас, що все, що відбувається в країні – це добре, уряд працює чудово, а президент – фантастично, то ми знову втратимо час на зміни" – підсумував Володимир Квурт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.